Over Rob Berghuis

Berghuis DevelopmentTM  is een initiatief van Rob Berghuis. Met zijn vorige bedrijf heeft Rob Berghuis in acht jaar tijd het grootste investeerdersnetwerk van Nederland gerealiseerd en tientallen ondernemingen gefinancierd gekregen. Met Berghuis DevelopmentTM is hij actief door heel Nederland en ook internationaal.

Ervaring 

Met Berghuis Development haalt een onderneming professionals in huis met veel ervaring in het zoeken en vinden van bedrijfsfinanciering en in het op uiteenlopende manieren ondersteunen in bedrijfsontwikkeling (business development). Een bijkomend voordeel is dat Rob Berghuis ook veel ervaring heeft met het trainen en coachen van medewerkers, managers en directies. Met name op het gebied van people skills development. Rob is economisch en organisatiepsycholoog alsook Certified Consultant Mentoring & Coaching en Certified Consultant Persuasive Communication.

Mijn ervaringen met Rob Berghuis: “Wilskracht en een enorm doorzettingsvermogen gekoppeld aan een uitstekend vermogen tot verbinden en communiceren. Daarenboven ook nog een enorm scherp psychologisch inzicht in mensen en processen, maar bovenal intelligent, uiterst creatief, loyaal en wezenlijk betrokken. Kortom Rob Berghuis.”Hans Sleeuwenhoek, CEO Greyroad Ventures

Zie ook track record.

“Mijn ervaringen heb ik opgebouwd door te werken voor grote organisaties en voor tientallen MKB ondernemingen. Nu ben ik actief in business development (inclusief sales), organization development (inclusief training en coaching) en capital development (tientallen bedrijfsfinancieringen gerealiseerd). Vanaf 2006 was ik oprichter van het grootste investeerdersnetwerk van Nederland. Medio jaren 90 was ik mede oprichter van een van de eerste Internet publishing sofware companies. Berghuis DevelopmentTM  heb ik opgericht om – daar waar mogelijk en gewenst – intensief en persoonlijk bij ondernemingen en organisaties betrokken te zijn.”

Mijn ervaringen met Rob Berghuis: “Zakelijk instinct en psychologisch inzicht. Zo wil ik Rob Berghuis typeren. Sterk in de communicatie. Creatief en onvermoeibaar. Zijn sterke punt: hij brengt mensen bij elkaar en ziet oplossingen waar anderen ‘beren’ zien.”Rick Stortelers, Algemeen Directeur Kolsloot en Kadmos Personeelsdiensten


Independent consultant

“Rob Berghuis is a decisive expert in creating win-win situations for all parties involved. He is very fast in his understanding, thinking and acting. He uses his excellent communication skills, humor and creativity to clarify, confront, and connect. With his persuasiveness and his perseverance Rob is the right man for the job to turn chances and ideas into successes. I would certainly recommend him to make ideas work.”

Vice President Indirect Sales – T-Mobile – Den Haag

“Working with Rob Berghuis helped us to reach our internal and external goals. In more than one way!”

Independent consultant

“Procesbegeleiders die over scherpe analytische vaardigheden beschikken én hun enthousiasme op een groep kunnen overbrengen, zijn zeldzaam. Maar Rob is er een: het lukt hem om denkprocessen in beweging te krijgen en resultaten te boeken.”

Vice President Sales & Operations T-Mobile – Den Haag

“I know Rob as gifted with a natural improvement-thinking and acting.”

Business unit manager – Media Agency – Amsterdam

“Rob improved the commercial success of our employees in a short period of time.”

Senior HR Manager – Nissan Europe – Amsterdam

” In de afgelopen jaren heb ik als opdrachtgever mogen ervaren hoe zeer Rob Berghuis in staat is mensen te bereiken. Ik vind hem gewoon goed!”

HR Officer – DNV-KEMA  – Arnhem

“Rob Berghuis draagt bij aan de ontwikkeling van KEMA’s professionals op het gebied van veranderkunde. Rob vertelt af en toe uit eigen ervaring en is daardoor een geloofwaardige gesprekspartner. Werken met Rob Berghuis is kiezen voor een goede theoretische basis, een stevige praktijkervaring en een plezierige atmosfeer.”

Hoofd P&O – De Heus Voeders – Ede

“Rob Berghuis is een gedreven dynamisch persoon die kan enthousiasmeren en die zijn vak verstaat.”

Sales Manager – T-Mobile – Den Haag

“Rob, excels in people competence judgement and enhances people’s results dramatically. ”

Projectmanager – OOST NV – Arnhem

“Stichting Food Valley heeft een programma opgezet om internationale studenten naar Nederland te halen voor de start van een internationale carrière. Wij hebben Rob gevraagd een presentatievaardigheidstraining te ontwikkelen. Wij zijn zeer tevreden en ook de studenten waarderen de training zeer. ”

Onafhankelijke verzuimspecialist – Apeldoorn

“Ik heb Rob leren kennen als een zeer gedreven persoon die processen en mensen in beweging weet te brengen. Hij weet als geen ander perfect te analyseren waar de kern van een probleem of case ligt. Rob zorgt voor beweging!”

Managing director – Market Research Sector – Utrecht

“I regard Rob’s approach and communication as very skilled, dynamic and – even more important – very stimulating. I am sincerely impressed”

Export manager – Agriculture Company – Europe

“Rob Berghuis has given me and my team a lot of new tools to improve our sales and management skills. Rob, himself, is a good example of showing empathy and handling all different type of people you can meet around the world”

Internationaal Projectmanager – Automotive – Parijs

“Rob Berghuis is niet alleen een professional die zijn vak verstaat. Rob is ook een aardige vent, die daadwerkelijk geïnteresseerd is in zijn gesprekspartner!”


  • consumer behaviour
  • consumer decision making
  • commercial psychology
  • organizational behaviour
  • organizational development
  • organizational intervention

Persona Global

Certified Consultant Mentoring & Coaching

Certified Consultant Persuasive Communication