Reorganisatie en andere veranderingen in de onderneming

Medewerkers vragen zich af wat er om hen heen gebeurt en wat dit voor hun eigen positie betekent. Er wordt afscheid genomen van gewaardeerde krachten. Medewerkers – juist “de beste” –  reageren (terecht) met kritiek op aangekondigde veranderingen.

Kosten lopen op als er wordt veranderd 

Kritiek! Aangezien geplande veranderingen nu juist vaak een kostenbesparend oogmerk hebben. Voor een belangrijk deel is het oplopen van de kosten ondubbelzinnig terug te voeren op verstoorde en minder effectieve onderlinge communicatie. Niet willen, niet kunnen en onvoldoende gelegenheid.

De sleutel voor succesvolle veranderingen ligt dan ook in het bewust vaardiger worden in zogenaamde people skills. Niet op enkele posities in de onderneming, maar integraal… de gehele onderneming wordt meer vaardig en bekwaam. Lessons for life.

Rob Berghuis heeft organisatie-ontwikkeling-programma’s uitgerold voor grote en kleinere ondernemingen. Van De Heus Animal Feed, T-Mobile Netherlands, Renault-Nissan, Bloemenveiling Aalsmeer, NEC-Philips, DNV KEMA en Nissan Europe tot tientallen MKB ondernemingen. Een behoorlijke track record in het concreet realiseren van:

  • organisatieverandering (overname, fusie, ingrijpende marktveranderingen)
  • verkoopverbetering (meer omzet, minder kosten, nieuwe markten)
  • verbeterde aansturing door het management en daarmee het verbeteren van prestaties

Berghuis DevelopmentTM  levert daarbij tailormade diensten in de belangrijkste vereiste voor succesvol zaken doen: het winnen van vertrouwen en het behouden van vertrouwen. De mensen in uw onderneming (en daarmee de gehele organisatie) versterken zich blijvend met bruikbare instrumenten voor succesvolle interacties.

Andere thema’s – naast vertrouwen – zijn:

  • Prestatiemanagement
  • Verandermanagement
  • Leiderschap
  • Verkoopbevordering

De juiste activiteit in de juiste markt, met een uitstekend management, een passende ondernemingsstructuur, een uitgekiend verkoopproces en voldoende bedrijfsfinanciering

Stel uw vraag via WhatsApp
0
U krijgt direct antwoord want tijd telt!

Deel deze pagina